Kawasaki Robotics - esittelyssä kolme robottimallia

CP-sarjan nopea lavausrobottimalli, CX-sarjan monikäyttöinen robottimalli ja kompakti BA-sarjan kaarihitsausrobottimalli.
Nämä kolme robottisarjaa on kehitetty vastaamaan robottien kasvavaan globaaliin kysyntään ja samalla kehitettiin pienikokoinen, energiaa säästävä ohjausyksikkö.

Uusia käyttöalueita haetaan roboteille jatkuvasti. Robottien kysyntä on jatkunut vahvana. Samaan aikaan markkinat hakevat automatisointia, tuottavuuden parantumista ja laatua sekä kasvavien työvoimakustannusten leikkaamista.

Kawasakin CP-sarja: Nopea lavausrobottimallisto

CP-sarja muodostuu lavausrobottimalleista, joiden sovelluskohteet ulottuvat laatikkojen lavauksesta pussien ja vastaavien jälleenmyyntipakkausten lavaukseen. Sarja sisältää kolme erilaista mallia eri hyötykuormakapasiteeteilla: 180kg CP180L, 300kg CP300L ja 500kg CP500L, uusimpana CP700L http://global.kawasaki.com/en/corp/newsroom/news/detail/?f=20161020_5286
CP180L ja CP300L parantavat yli 50kg:lla Kawasakin vanhan ZD-sarjan vastaavien robottien hyötykuormaa. Sarjaan on lisätty CP500L malli, jonka runko on 38% kevyempi kuin vastaavassa Kawasakin MD-sarjan robotissa (MD500N). CP-sarjassa on myös nopein suorituskyky kaikilla hyötykuormilla aina 500 kg asti. CP-sarjan laaja toiminta-alue ja korkea suoritusteho auttavat sen soveltumista kaikille teollisuudenaloille.

Ominaisuudet:
1) Korkea suorituskyky
Tässä sarjassa on parannettu käyttömekanismia, käsivarren kiertoliikettä, joka mahdollistaa nopeamman lavauksen. Liike on nopeimmillaan 2050 kierrosta tunnissa (mittattuna CP180L robotin liikkeet 130kg kuorman kanssa).
2) Laaja toiminta-alue ja suuri kuormankäsittelykyky
Sarjassa on laaja toiminta-alue; leveys 1800mm, syvyys 1600mm ja korkeus 2200mm. Kolmen eri mallin hyötykuormat ovat 180kg, 300 kg ja 500 kg. Robotti valitaan tarpeeseen parhaiten soveltuvan hyötykuormakapasiteetin ja robotissa käytettävän tartuntalaitteen painon mukaan.
3) Optiona K-SPARC lavausohjelmisto
Lavausohjelmistolla valitaan tietokoneella helposti tuote, lava ja lavauskuvio. Ohjelman avulla voidaan tehdä myös lavaussolun layout-suunnittelua ja toiminnan simulointia.


 

Kawasakin CX-sarja: Soveltuu kappaleenkäsittelystä pistehitsaukseen

CX-sarja koostuu monikäyttöisistä malleista, jotka soveltuvat aina kappaleenkäsittelystä pistehitsaukseen. Se on vielä kehittyneempi kuin Kawasakin Z-sarja. CX-sarjan roboteilla on onton käsivarren ja kompaktin rakenteen ansiosta suurempi liikenopeus kuin Z-sarjan roboteilla.  Nämä ominaisuudet nopeuttavat kappaleiden kokoonpano- ja käsittelyprosesseja, parantavat tuottavuutta ja mahdollistavat robottien asennuksen hyvin lähekkäinen pieneen tilaan. CX-sarja sisältää kolme mallia käsittelykyvyiltään 110kg , 165kg ja 210kg.

Ominaisuudet:
1) Suuri toimintanopeus
Suuri toimintanopeus saavutetaan kevyemmällä käsivarrella, huippuluokan tärinänvalvonnalla ja huippunopeuksiin tähtäävillä asetuksilla. Erityisesti pitkien siirtoliikkeiden kiertoaika on huomattavasti lyhentynyt.
2) Integroitu ontto käsivarsi
Ontto rakenne mahdollistaa kaapelointien viemisen tarttujaan robotin rungon sisällä. Näin vähennetään kaapeleiden takertumista esimerkiksi robotin läheisyydessä oleviin laitteisiin. Rakenne parantaa huomattavasti tehokkuutta ja vähentää huoltotöitä asennuksen jälkeen, kun kaapeleihin kohdistuu vähemmän ulkoista rasitusta.
3) Joustavampi asennus
Robottimallin koko ja paino ovat pienentyneet. Ne tarvitsevat 50% vähemmän lattiapinta-alaa kuin Z-sarjan vastaavan kokoiset robotit. Pieni tilantarve ja suuri ulottuma mahdollistavat joustavan tehdaslay-outin ja robottien asentamisen pieneen tilaan.
 


Kawasakin BA-sarja: Kompaktiin kaarihitsaukseen

BA-sarja sisältää kompakteja kaarihitsausrobottimalleja. Ontto käsivarsi mahdollistaa kaapeleiden asentamisen rungon sisään. Kaapeleiden hallinta on helpottunut verrattuna Kawasakin RA-sarjan robottimalleihin. Käsivarren rakenne on optimoitu kaarihitsaukseen, joten on helpompi hallita langansyöttölaitetta, kaapeleita ja saavuttaa vakautta hitsauslangan syöttöön.

Ominaisuudet:
1) Ontto käsivarsi
Ontto käsivarsi on peräisin B-sarjan roboteista. Käsivarren sisällä kulkee 45mm halkaisijalla oleva kanava. Tämä mahdollistaa kaapeleiden sijoittamisen rungon sisään.
2) Käsivarren optimoitu muotoilu kaarihitsaukseen
Käsivartta pyörittävä ja liikuttavat servomoottorit ovat sijoitettu siten, että langansyöttölaitteet voidaan sijoittaa käsivarren takana olevaan tilaan. Tämä on parannus entiseen käsivarsimalliin, koska se estää langansyöttökaapelia taipumasta liikaa ja vähentää langansyöttölaitteiden häiriöitä sekä muiden oheislaitteiden aiheuttamia häiriöitä hitsauksen aikana.

Kawasaki Robotics

Kawasaki Robotics kuuluu Kawasaki Heavy Industry konserniin. Yritys valmistaa robottien lisäksi laivoja, lentokoneen turbiineja, moottoripyöriä, vesijettejä, teollisuuteen laitteita mm. maakaasujärjestelmiä ja maansiirtokoneiden osia.
Kawasaki Robotics valmisti Japanin ensimmäisen teollisuusrobotin vuonna 1969. Sen jälkeen uusia robottimalleja ja robotteja on julkistettu ripeään tahtiin. Sovelluksia on saatavana hitsaukseen, kokoonpanoon, lavaukseen, pakkaamiseen, konepalveluun, maalaukseen, tiivistykseen, liimaukseen, purseenpoistoon, hiontaan, kiillotukseen ja pesuun. Vuonna 1990 yhtiö perusti tytäryhtiön Yhdysvaltoihin ja robotteja oli valmistettu tuolloin yhteensä 10.000 kpl. Vuonna 1995 syntyivät tytäryhtiöt Saksaan ja Englantiin. Kumulatiivinen 100.000 kpl rajapyykki robottien valmistuksessa meni rikki vuonna 2011. Tytäryhtiöitä perustettiin myös Koreaan ja Kiinaan. 2013 perustettiin lääketeollisuusrobottiyhtiö Medicaroid. Samalla lanseerattiin hyvin lääketeollisuuteen soveltuvat puhdastilarobotti ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu robotti.

Ota yhteyttä myyntiimme.

Robottimyynti:
Toni Taljavaara
toni.taljavaara(at)orfer.fi
gsm. +358 (0)50 413 1312

Matti Muikku
matti.muikku(at)orfer.fi
gsm. +358 (0)50 558 8732